Lucrările de reparație în majoritatea grădinițelor din capitală sunt finalizate

  • 08 Septembrie 2021 10:33
Lucrările de reparație în majoritatea grădinițelor din capitală sunt finalizate

Primăria municipiului Chișinău informează că din cele 88 de instituții de educație timpurie unde au fost organizate reparații în anul curent, în 68 de unități lucrările au fost finalizate, iar în alte 20 de IET sunt pe ultima sută de metri. Informații în acest sens au fost prezentate de șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi, în cadrul ședinței operative săptămânale.

Potrivit responsabilului de la Educație, lucrările rămase privind reparația sediilor grădinițelor se referă la amenajări exterioare: a pavilioanelor de joacă și a teritoriului adiacent.

Cât privește redeschiderea grupelor noi în grădinițele existente, Andrei Pavaloi a precizat că din cele 14 IET unde au fost prevăzute astfel de ajustări, în 4 grădinițe lucrările au fost finalizate, iar în altele 10 lucrările de reamenajare sunt executate în proporție de 70-80%. Acestea urmează a fi finalizate în termen de 2 săptămâni.

În altă ordine de idei, e de menționat că sediul Liceului Teoretic „Pro Succes" din sectorul Botanica este reparat în volum de 23%, iar în săptămâna curentă urmează să fie publicat anunțul privind procedura de achiziție a lucrărilor de reparație a clădirii Gimnaziului nr. 6 din sectorul Botanica.

Amintim că pentru lucrări de reparație în 88 de IET din Chișinău au fost prevăzuți cca 26 milioane de lei, iar pentru deschiderea grupelor noi în 14 instituții au fost alocați 15 milioane de lei, se arată în comunicat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău