Lucrările de reparație a pistei principale a Aeroportului Internațional Chișinău, pe ultima sută de metri

  • 01 August 15:54
Lucrările de reparație a pistei principale a Aeroportului Internațional Chișinău, pe ultima sută de metri

Lucrările de reparație a pistei principale 08/26 a Aeroportului Internațional Chișinău se află pe ultima sută de metri. Acestea presupun restabilirea totală a marcajului cu folosirea vopselelor speciale conform cerințelor internaționale de calitate, transmite MOLDPRES.

Administrația aerogării a anunțat astăzi că în aproximativ două luni de când pista principală 08/26 se află în reparație, au fost efectuate lucrări la rosturile dintre dalele de beton, au fost remediate deteriorările cu folosirea materialelor speciale inclusiv cu întărire rapidă, a fost schimbat cablajului de alimentare a luminilor sistemului electroluminos de asigurare a zborurilor, au fost frezate cu diamant denivelările, au fost efectuate lucrări de planietate, cât și spălată pista de resturi de cauciucuri ale aeronavelor. Acțiunile au vizat o suprafață de 55000 m2.

Lucrările continuă prin restabilirea în totalitate a marcajului vizual. Acestea au fost realizate din bugetul întreprinderii cu implicarea personalului tehnic al acesteia.

Pista principală 08/26 a Aeroportului Internațional Chișinău este supusă lucrărilor de reparație anual. Aceasta are o lungime de 3590 de metri și o lățime de 45 de metri. Pista a fost construită în anul 1987 și nu a fost reparată capital niciodată, iar din acest motiv, pe anumite porțiuni, s-au format fisuri și denivelări, fapt pentru care este necesară întreținerea acesteia odată cu venirea sezonului de vară.

În primăvara anului trecut, Aeroportul Internațional Chișinău a revenit în gestiunea statului. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0,51 m/s
Tue
21
Wed
21
Thu
24
Fri
24
Sat
25
Arhivă Radio Chișinău