Lucrări la Aeroportul Iași, accesul auto se va închide de luni, 8 mai

  • 07 Mai 2023 14:24
Lucrări la Aeroportul Iași, accesul auto se va închide de luni, 8 mai

Accesul auto către Aeroportul din Iași se va închide începând de mâine. Măsura a fost luată pentru executarea unor lucrări de reconfigurare a rețelelor de apă, canalizare, telecomunicații către viitorul terminal T4, transmite Radio România.

 Astfel, în următoarele trei luni vor avea acces către aeroport doar mijloacele de transport public, taxiurile și autocarele cu pasageri din Republica Moldova și Ucraina. De asemenea, va fi construită o nouă zonă de îmbarcare, pe o lungime de 200 m. Proiectul, în valoare de 90 de milioane de euro, este susținut cu fonduri europene.

Managerul aeroportului, Romeo Vatră, a declarat pentru Radio Iași că se dorește fluidizarea traficului auto către aeroport prin actuala cale de acces.


Romeo Vatră: „ Ambuteiajele văzute în ultimul timp în anumite zile din săptămână la Aeroportul Iași nu au fost cauzate de către calea de acces, ci de modul în care e organizat traficul, cum sunt căile de acces în fața terminalelor T2 și T3. Pentru că sunt căi de acces înguste, parcarea este plină, mașinile care doreau să intre în parcare blocau accesul celor care doreau să iasă de la aeroport.

Nu cred că această cale de acces este cauza problemelor, aglomerației. După ce vom finaliza parcarea în fața noului terminal, căile de acces sunt reconfigurate, T4 va avea 200 m lungime, împreună cu T3 vor asigura o distanță suficientă pentru a fi locuri de parcare și locuri de oprire în caz de îmbarcare și debarcare pasageri”. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău