Lucrări inspirate din viața scritorului Ion Druță, realizate de copii, au fost premiate la CCT Artico

  • 17 Mai 2019 16:10
Lucrări inspirate din viața scritorului Ion Druță, realizate de copii, au fost premiate la CCT Artico

Gala laureaților Concursului Republican de Arte Plastice și Artizanat ”Lumea în viziunea copiilor”, ediția a XII-a, s-a desfășurat astăzi la Centrul pentru Copii și Tineret Artico.

Tematica ediției din acest an, la care au participat circa 1500 de copii din 170 de instituții din Republica Moldova, a fost creația lui Ion Druță. Copiii au realizat diverse lucrări inspirate din viața și creația scriitorului, printre care - chipul lui Trofimaș sculptat în lemn, cei cinci motănași, sau “Casa mare”, modelate cu măiestrie din diferite materiale – hârtie, pânză, pănuși, ceramică  și altele.

Laureații, iar ei au fost peste 100 de copii din diferite raioane ale republicii – Cantemir, Căușeni, Orhei, Bălți ș.a., – au participat astăzi, 17 mai, la Gala Laureaților ce s-a desfășurat la Centrul Republican pentru Copii și Tinere, Artico. Premiul mare i-a fost oferit lui Radu Cernopolc, elevul Liceului teoretic „Petru Rareș” din Soroca, pentru lucrarea „Trofimaș”, a declarat Natalia Spatari, metodist principal la Centrul Artico.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău