Lucrări de Salvador Dali, Pablo Picasso, Andy Worhol, scoase la licitație

  • 14 Ianuarie 13:24
Lucrări de Salvador Dali, Pablo Picasso, Andy Worhol, scoase la licitație

Casa Artmark deschide, pe 25 ianuarie, seria licitațiilor de artă din acest an cu o colecție de peste 100 de piese de grafică și sculptură semnate de unii dintre cei mai râvniți artiști moderni ai lumii - Salvador Dali, Pablo Picasso, Andy Worhol, scrie AGERPRES.

Potrivit Artmark, cea mai valoroasă piesă care se scoate la vânzare în prima licitație de artă a anului este o sculptură realizată de celebrul artist Salvador Dali. Opera din bronz "Venus girafă" are un preț de pornire de 4.000 de euro.

Între lucrările scoase la vânzare se mai numără "Stephan Roll" de Victor Brauner, în tuș și acuarelă pe hârtie, la prețul estimativ de 2.500 - 3.500 de euro, cromolitografiile "Studiu" de Gustav Klimt, "Pod peste nuferi" de Claude Monet și "Natură statică cu fructieră și carafă" de Pablo Picasso fiecare la 300 - 500 de euro, "Franz Kafka" de Andy Worhol, la 250 - 350 de euro.

Lucrările scoase la vânzare sunt expuse la Palatul Cesianu-Racoviță unde pot fi vizitate în regim gratuit.

De asemenea, sunt expuse lucrările licitației din 27 ianuarie din două colecții transilvănene, dar și cele ale licitației de artă contemporană din 1 februarie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
33,24
Cer senin
Umiditate:22 %
Vint:4,12 m/s
Thu
22
Fri
21
Sat
23
Sun
23
Mon
20
Arhivă Radio Chișinău