Lucrări de modernizare la Teatrul de Vară din Parcul „Valea Morilor”

  • 05 Aprilie 2022 11:58
Lucrări de modernizare la Teatrul de Vară din Parcul „Valea Morilor”

La Teatrul de Vară din Parcul Valea Morilor au început lucrări de modernizare. Acestea sunt efectuate în zona amfiteatrului. Lucrările presupun inclusiv demontarea rândurilor de scaune vechi din lemn, deteriorate de timp.

Potrivit primarului capitalei, Ion Ceban, conform schiței de proiect, vor fi reparați sau instalați pilonii din beton-armat și vor fi montate scaune noi. Totodată, vor fi instalate suplimentar două rânduri de scaune.

Astfel, capacitatea Teatrului de Vară va fi de circa șapte mii de locuri pe scaune, ceea ce va reconfirma statutul de cel mai mare teatru în aer liber din Europa. Anterior capacitatea teatrului era de până la 6000 de locuri. „Ulterior, vom identifica surse financiare și pentru reparația scenei Teatrului de Vară din Parcul „Valea Morilor””, precizează edilul.

Contactat de IPN, pretorul sectorului Centru, Vlad Hîncu, a menționat că lucrările se fac doar la parter, fiind înlocuite băncile și pavajul. Lucrările vor dura 60 de zile, iar în această perioadă, Teatrul este complet închis.

Bugetul alocat pentru lucrările de renovare este de șase milioane de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău