Lucrări de modernizare a conductelor termice: Apa caldă va dispărea din robinete doar în cazuri excepționale, pentru scurt timp

  • 09 Iunie 2021 11:30
Lucrări de modernizare a conductelor termice: Apa caldă va dispărea din robinete doar în cazuri excepționale, pentru scurt timp

Până la mijlocul lunii septembrie, SA „Termoelectrica” va realiza lucrări de modernizare a 29 de tronsoane de conducte termice, cu o lungime totală de circa 10 km. Pentru a nu admite deconectarea de la serviciul de alimentare cu apă caldă, pe toată perioada lucrărilor, „Termoelectrica” a identificat soluții alternative de aprovizionare cu apă caldă menajeră. Respectiv, doar în cazuri excepționale și pentru perioade scurte de timp vor fi deconectări. Consumatorii vizați de sistarea serviciului de livrare a apei calde vor fi informați prin anunțuri plasate la scara blocului, precum și pe site-ul întreprinderii – www.termoelectrica.md, la rubrica „Defecțiuni. Deconectări planificate”, transmite IPN, cu referire la un comunicat de presă al întreprinderii.

„Rezultatele investițiilor pe care le facem an de an în modernizarea infrastructurii se văd în calitatea serviciilor de termoficare oferite consumatorilor noștri, care crește de la an la an, în special asigurarea continuității alimentării cu energie termică și creșterea eficienței sistemului per ansamblu”, precizează Veaceslav Eni, directorul general al SA „Termoelectrica”.

În prezent se efectuează lucrări de modernizare a rețelelor termice pe bd. Decebal, în perioada 13 aprilie-14 iunie, pe str. Ion Vasilenco, în perioada 13 mai – 10 iulie, str. Meșterul Manole, între 3 iunie și 1 august. Pe str. Sarmizegetusa lucrările au loc în perioada 29 mai -15 iulie, pe str. Calea Ieșilor – între 17 mai și 17 iunie, iar pe str. București – între 31 mai și 12 iulie.

Totodată, urmează a fi efectuate lucrări de modernizare a rețelelor termice în sectorul Botanica, pe str. Sarmizegetusa, în iunie-iulie, pe str. Burebista, estimative între 14 iulie și 30 august, pe bd. Dacia, între 15 iulie - 28 august, iar pe str. Matei Millo – între 20 iulie și 20 august.

În sectorul Buiucani, lucrările vor fi realizate pe str. Piața Unirii Principatelor, 138. Perioada estimativă: lunile iunie-iulie. Pe str. Paris: iulie – august, iar pe str. Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni lucrările vor avea în iulie- august. Pe str. Calea Ieșilor rețelele termice vor fi reabilitate între 2 august și 6 septembrie, dar și în iunie-iulie. Pe str. Burebista (or. Durlești) conductele termice vor fi modernizate în iunie.

În sectorul Centru, lucrări de modernizare a rețelelor termice se vor efectua pe str. Tiraspol, în iunie-iulie, pe str. Columna, în iulie-august, pe str. Mitropolit Varlaam, în august. Iar pe str. Albișoara – între 20 iunie și 15 iulie.

În sectorul Ciocana, reabilitarea rețelelor termice va avea loc pe str. Meșterul Manole, 3/3, în iulie-august, în sectorul Râșcani – pe str. Vasile Badiu, între 21 iunie și 21 iulie, pe str. Magda Isanos – în iulie, pe str. Cucorilor și pe str. Kiev – în august, iar pe str. Matei Basarab – în septembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
37,24
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:1,54 m/s
Sun
31
Mon
33
Tue
34
Wed
33
Thu
31
Arhivă Radio Chișinău