Lucrări de construcție la vama Sculeni. Călătorii sunt îndemnați să opteze pentru alte puncte

  • 03 Iunie 2022 16:42
Lucrări de construcție la vama Sculeni. Călătorii sunt îndemnați să opteze pentru alte puncte

Poliția de Frontieră anunță că au început lucrări de construcție la vama Sculeni, iar în acest sens călătorii sunt îndemnați să opteze și pentru alte puncte de trecere a graniței cu România. Nu este exclus că, odată cu stoparea circulației pe unele piste de control, traficul transfrontalier va fi mai dificil și va crește timpul de așteptare, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliției de Frontieră, soluția optimă rămâne a fi redirecționarea traficului prin punctele de trecere a frontierei Leușeni - Albița, Giurgiulești – Galați, Costești-Stânca, Lipcani-Rădăuți-Prut, Cahul-Oancea. Acțiuni de manevrare și degajare a circulației pe teritoriul punctului de trecere vor fi imposibile de aplicat chiar dacă va fi mărit numărul de angajați sau echipamente mobile de control al documentelor.

În cadrul proiectului „Reabilitarea și modernizarea birourilor vamale de frontieră de pe granița România – Moldova, respectiv birourile vamale Albița-Leușeni, Sculeni-Sculeni și Giurgiulești-Giurgiulești” vor avea loc lucrări de modernizare și reabilitare a clădirii administrative, construirea unor noi pavilioane și copertine, extinderea numărului pistelor de control. Cele 8 piste de control existente vor fi reabilitate, iar alte 6 piste vor fi construite de la zero. Lucrările respective urmează a fi finalizate peste un an.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:3,6 m/s
Mon
17
Tue
19
Wed
16
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău