Lovituri în rafală pentru regimul iranian. Cea mai populară actriță din țară, critici dure: Nu suntem cetățeni, suntem prizonieri

  • 13 Ianuarie 2020 19:00
Lovituri în rafală pentru regimul iranian. Cea mai populară actriță din țară, critici dure: Nu suntem cetățeni, suntem prizonieri

Cea mai populară actriță iraniană, Taraneh Alidoosti, a lansat critici dure la adresa guvernului de la Teheran. Într-o postare pe Instagram, actrița le-a spus celor 6 milioane de urmăritori pe care îi are pe rețeaua socială că iranienii „nu sunt cetățeni, ci prizonieri”, relatează The Guardian, preluat de Digi24.

Alidoosti, care a jucat în mai multe seriale TV de succes și într-un film nominalizat la Oscar, The Salesman, a făcut aceste comentarii duminică, în timp ce iranienii au ieșit în stradă pentru a manifesta împotriva regimului teocratic.

Nu am vrut să accept asta timp de mult timp. Nu suntem cetățeni. Nu am fost niciodată. Suntem prizonieri”, a scris ea pe Instagram.

Actrița iraniană, care și-a înlocuit poza de profil cu o poză cu culoarea negru, spune că fotografia a fost pusă în memoria demonstranților care au fost uciși de autorități în luna noiembrie și că nu are nicio legătură cu perioada de doliu pentru generalul Qasem Soleimani, ucis în urmă 10 zile de un atac cu dronă lansat de armata americană.

Intervenția actriței vine după ce au apărut informații conform cărora autoritățile iraniene au început să tragă cu gloanțe letale în mulțimea de protestatari de la Teheran, rănind mai mulți oameni.

Protestele au început după ce guvernul iranian a recunoscut, vineri, că avionul ucrainean la bordul căruia se aflau și cetățeni iranieni, a fost doborât accidental de armata iraniană.

Alidoosti a mai criticat, în trecut, decizia președintelui american, Donald Trump, de a interzice accesul în Statele Unite imigranților care provin țările musulmane, pentru care a și boicotat premiile Oscar din 2017.

Sursa: Digi24

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău