Lovituri aeriene asupra Fâșiei Gaza după un nou tir de rachetă spre Israel

  • 17 Aprilie 2021 09:00

Armata israeliană a indicat sâmbătă că a efectuat lovituri aeriene împotriva unor "ținte teroriste" în Fâșia Gaza ca răspuns la un tir palestinian de rachete spre sudul Israelului, al doilea în două zile, notează AFP, preluat de Agerpres.

Aviația a lovit "tabere de antrenament, un post de lansare a rachetelor antiaeriene, o fabrică de beton, precum și infrastructura unui tunel terorist", a precizat sursa.

Racheta trasă cu câteva ore mai devreme spre sudul Israelului a căzut pe "teritoriul israelian, dar într-o zonă nelocuită", a adăugat armata într-un comunicat, fără a raporta victime sau pagube materiale.

Tirul nu a fost revendicat deocamdată.

Fâșia Gaza, enclavă de două milioane de locuitori, se află sub controlul islamiștilor din Hamas din 2007 și supusă ulterior unei blocade israeliene.

Hamas și Israel au purtat trei războaie între 2008 și 2014.

De atunci, au avut loc sporadic tiruri de rachete și lansări de baloane incendiare dinspre Fâșia Gaza și lovituri de represalii ale Israelului împotriva Hamasului ori a Jihadului Islamic, al doilea grup islamist armat din enclava palestiniană.

Anul acesta marchează a zecea aniversare a desfășurării sistemului antirachetă israelian "Iron Dome" care a interceptat sute de rachete lansate dinspre Fâșia Gaza sau Siria.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău