Lovitură pentru turiștii din Amsterdam. Consumul de marijuana ar putea fi interzis în centrul vechi al orașului

  • 10 Decembrie 2022 16:52
Lovitură pentru turiștii din Amsterdam. Consumul de marijuana ar putea fi interzis în centrul vechi al orașului

Autoritățile din Amsterdam vor să interzică fumatul de marijuana în anumite locuri din centrul vechi al orașului ca parte a unor măsuri concepute pentru a preveni petrecerile excesive ale turiștilor, care cred că „orice este permis”, și pentru a proteja zonele în care trăiesc localnicii, informează DPA, citată de Agerpres. Oficialii olandezi vor să descurajeze turiștii să mai vină în capitala Țării Lalelor pentru „a se deconecta”, scrie hotnews.ro.

Se preconizează că noile reglementări vor afecta în special viața de noapte din centrul orașului. Oficialii olandezi au spus că specificul Amsterdamului, cunoscut ca un oraș liber și deschis, le-a dat vizitatorilor falsa impresie că ”orice este posibil și totul este permis”.

Noile reguli vor impune ca activitățile de catering și prezentările de prostituate în vitrine să se încheie mai devreme, impunând totodată restricții mai dure în privința petrecerilor burlacilor și a circuitelor organizate de vizitare a barurilor.

Oficialii municipali plănuiesc și o campanie prin care turiștii internaționali sunt descurajați să mai vină la Amsterdam pentru ”a se deconecta”.

Plănuita interzicere a fumatului de marijuana în părți din centrul orașului nu vizează vânzările de canabis în cafenele specializate, ci se referă la consumul în aer liber, în special la cel din piețe și străzi. Amenzi mari vor fi acordate celor care vor fi prinși că încalcă aceste reguli.

Setul de măsuri reprezintă o încercare a oficialilor din Amsterdam de a proteja zonele din centrul orașului de ceea ce ei consideră un ”turism excesiv”, care aduce mai mulți turiști decât pot să primească acele zone.

Orașul olandez se așteaptă să primească peste 18 milioane de vizitatori în 2023, un număr apropiat de limita estimată de oficialitățile locale, care ar fi de 20 de milioane de turiști.

Amsterdam are o populație de 900.000 de locuitori.

Consiliul municipal din orașul olandez intenționează să pună în practică aceste reguli mai stricte cu câteva zile înaintea Crăciunului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău