Lovitură de stat în Sudan: Secretarul general al ONU cere armatei să dea dovadă de ''reținere'' la manifestațiile de sâmbătă

  • 29 Octombrie 2021 17:16
Lovitură de stat în Sudan: Secretarul general al ONU cere armatei să dea dovadă de ''reținere'' la manifestațiile de sâmbătă

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a făcut apel vineri la armata sudaneză "să dea dovadă de reținere" la manifestațiile așteptate sâmbătă la Khartoum, unde opozanții loviturii de stat militare speră să mobilizeze o mulțime impresionantă, relatează AFP.

"Fac apel la militari să dea dovadă de reținere și să nu facă și mai multe victime. Oamenilor trebuie să li se permită să demonstreze pașnic", a declarat el vineri în cadrul unei conferințe de presă organizate în ajunul summitului G20 de la Roma.

Potrivit medicilor, cel puțin opt manifestanți au fost uciși și peste 170 răniți, în cadrul înfruntărilor cu forțele de securitate după lovitura de stat militară condusă luni de generalul Abdel Fattah al-Burhan.

Acesta a pus astfel capăt speranțelor sudanezilor la o tranziție democratică și la organizarea de alegeri libere la sfârșitul lui 2023.

Sâmbătă, opozanții puciului promit că "un milion" de sudanezi vor ieși în stradă.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău