Lotul național de judo a participat cu minus unu în turneul pe echipe

  • 08 Iulie 2019 08:30
Lotul național de judo a participat cu minus unu în turneul pe echipe

Lotul național de judo a evoluat duminică, 7 iulie, cu un sportiv lipsă, în turneul pe echipe la Universiada Mondială de la Napoli (Italia), și a luptat pentru a cuceri medalia de bronz, transmite MOLDPRES.

Selecționata moldoveană n-a avut participant la categoria supergrea.

Denis Vieru, Victor Sterpu, Dorin Goțonoagă și Iurie Mocanu au învins  echipele Portugaliei (3-2), Poloniei (3-1) și au cedat în continuare reprezentativei Japoniei cu scorul 1-3 în faza preliminară a competiției. Unicul punct al echipei naționale în meciul al treilea l-a obținut Denis Vieru. El l-a învins, ca și în finala de sâmbătă la individual, din nou, pe Ranto Kansura. De data aceasta însă l-a devansat în prelungiri, la Golden Score.

Din grupa selecționatei moldovene au mai făcut parte reprezentativele Georgiei și Argentinei.

În  recalificări ea a cedat cu scorul 1-3 reprezentativei Braziliei și a ocupat locul 7 printre 31 de echipe participante. ”Nu e un rezultat slab, dar speram, totuși, să obținem medalia de bronz”, a declarat pentru agenție antrenorul Veaceslav Bacal.

În ajunul startului blocului final în sală a fost difuzată melodia ”Dragostea din tei”.

La individual lotul național de judo, condus de Veaceslav Bacal, a încheiat turneul cu următoarele rezultate: aur Denis Vieru, bronz Dorin Goțonoagă, locul 5 Iurie Mocanu, iar Victor Sterpu a cedat în turul doi.

Sursa:MOLDPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău