Un bust și un lot mare de carte artistică românească și universală pentru liceul „Lucian Blaga” de la Tiraspol din partea unui colegiu din România

  • 10 Octombrie 2020 11:30
Un bust și un lot mare de carte artistică românească și universală pentru liceul „Lucian Blaga” de la Tiraspol din partea unui colegiu din România

Liceul românesc „Lucian Blaga” de la Tiraspol a primi ieri, 9 octombrie, oaspeți dragi de la Colegiul Național ”Emil Botna” din orașul Adjud, județul Vrancea în frunte cu profesorul de istorie, Dori Constantinescu, a anunțat directorul instituției din stânga Nistrului, Ion Iovcev, care a menționat că a fost o zi deosebită.

De asemenea, a vizitat licelul și consilierul județean Vrancea, Adrian Atarcicov, precum și de jurnalistul din Bacău, Mircea Merticariu. Prezent la eveniment a fost si Adrian Sârbu, ministru în cadrul Ambasadei României de la Chișinău. Au venit cu un lot mare de carte artistică românească și universală.

„Dar cel mai de preț lucru pe care ni l-au adus aici, în această oază de românism, profesorilor și elevilor noștri, este bustul patronului nostru spiritual, Lucian Blaga. De mult l-am dorit să-l avem pe Blaga la noi și în sfârșit ne bucurăm de acest Dar! Vă muțumim din totă inima, dragi frați de peste Prut! Nu scriu aici prin ce greutăți au trecut acești oameni cu sufletul mare... Vreau să mulțumesc mult domnului ministru Sarov pentru atitudinea pe care a luat-o ca acest Dar să ajungă la distinație.
Tot azi am înmânat la trei elevii din liceu din partea Societății Stiințifice” Jacques Martin” din România la burse ”Ioan Alexandru” în sumă a câte 500 RO pentru rezultate foarte bune la învățătură si pentru iubirea de Limbă Română și de Neam. Aceste burse vor primi câte trei elevi de la fiecare instituție de învățământ românesc din partea stângă a Nistrului și orașul Tighina (Bender) (de două ori pe an, de Crăciun și de Paști)”, a declarat Ion Iovcev. 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău