Lot de echipamente medicale de protecție, donate Republicii Moldova de către Guvernul României

  • 19 Ianuarie 2023 12:40
Lot de echipamente medicale de protecție, donate Republicii Moldova de către Guvernul României

Armata Națională a R. Moldova, urmează să recepționeze, astăzi și mâine, (19-20 ianuarie, 2023) un lot de echipamente medicale de protecție din partea Ministerului Apărării Naționale de la București, transmite Radio Chișinău.

Bunurile de resort medical sunt donate de partea română în contextul prevenirii și combaterii infectării cu virusul SARS-CoV-2, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Apărării de la Chișinău.

Materialele medicale, în valoare de aproximativ 30 de milioane de lei moldovenești conțin: 1000 de viziere, 9 000 de cutii cu mănuși, 2000 de ochelari din plastic de protecție, 3 milioane de măști chirurgicale, precum și 500 000 de măști de protecție.

Bunurile vor fi transportate de la punctul vamal Leușeni, cu camioane militare din dotarea Armatei Naționale, și vor fi repartizate Agenției Rezerve Materiale și Spitalului Clinic Militar Central.

Ministerul Apărării precizează că vehiculele militare implicate în transportarea bunurilor medicale se vor deplasa pe traseul național Leușeni-Chișinău. În context, autoritățile îndeamnă cetățenii să se abțină de la distribuirea imaginilor cu tehnica militară în spațiul online, pentru a nu genera dezinformări.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău