Londra va răspunde „adecvat” dacă se va demonstra că Moscova este implicată în otrăvirea unui fost spion rus

  • 11 Martie 2018 13:42
Londra va răspunde „adecvat” dacă se va demonstra că Moscova este implicată în otrăvirea unui fost spion rus

Guvernul de la Londra va răspunde ''adecvat'' în cazul în care se va descoperi că o țară străină a fost implicată în otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal, incident petrecut în sudul Angliei în urmă cu o săptămână, a anunțat duminică ministrul britanic al finanțelor Philip Hammond, potrivit Reuters.

''Aceasta este o anchetă a poliției, bazată pe probe, și vom vedea unde ne duc aceste probe'', a declarat Hammond pentru postul de televiziune BBC.

''Așadar, trebuie să lăsăm ancheta poliției să își urmeze cursul. Dar, dacă probele din această anchetă ar arăta că există o implicare a unui stat străin, atunci acest lucru ar fi evident foarte grav și guvernul va răspunde în mod adecvat'', a subliniat fostul șef al diplomației britanice.

Serghei Skripal (66 de ani) - un fost colonel din serviciile secrete ruse care a fost întemnițat în 2006, în Rusia, pentru acuzații de spionaj în favoarea Marii Britanii - și fiica sa Iulia (33 de ani) au fost găsiți, la 4 martie, în stare de inconștiență pe o bancă din apropierea unui centru comercial din orașul Salisbury, în sudul Angliei.

Peste 250 de ofițeri britanici specializați în antiterorism sunt implicați în anchetarea acestui caz, a anunțat sâmbătă ministrul de interne britanic Amber Rudd, la finalul unei reuniuni a comitetului pentru situații de urgență COBRA.

Skripal, este în continuare spitalizat în stare foarte gravă, a fost arestat în Rusia în decembrie 2004 pentru că a dezvăluit secrete către serviciul britanic de informații externe (MI6) și s-a refugiat în Marea Britanie după ce a fost eliberat, în 2010, în urma unui schimb de spioni. Fiica sa Iulia se află și ea internată în stare foarte gravă, în timp ce sergentul de poliție Nick Bailey, care a fost expus agentului chimic, este în stare gravă, deși starea sa de sănătate s-a mai îmbunătățit și el a putut discuta cu anchetatorii. 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,4
Nori împrăștiați
Umiditate:94 %
Vint:2,06 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău