Londra va acorda 10.500 de vize temporare de muncă pentru a face față deficitului de mână de lucru

  • 26 Septembrie 2021 09:15
Londra va acorda 10.500 de vize temporare de muncă pentru a face față deficitului de mână de lucru

Executivul de la Londra a decis sâmbătă ca Marea Britanie să acorde până la 10.500 de vize temporare de muncă ca răspuns la lipsa forței de muncă, o schimbare neașteptată în politica sa de imigrație post-Brexit, transmite AFP, citat de Agerpres.

Aceste permise pe o perioadă de trei luni, din octombrie până în decembrie, sunt menite să atenueze lipsa flagrantă de șoferi de camioane, dar și de personal în sectoare cheie ale economiei britanice, cum ar fi creșterea păsărilor.

În ultimele zile și în pofida apelurilor din partea guvernului de a nu intra în panică, benzinăriile au fost luate cu asalt din cauza rupturilor de stoc care afectează și produsele agroalimentare.

Această decizie de redeschidere a porților pentru imigranți profesionali contravine liniei promovate de premierul Boris Johnson, al cărui executiv continuă să insiste că Regatul Unit nu mai depinde de forța de muncă străină.

Guvernul britanic a încercat luni de zile să evite această decizie, în pofida avertismentelor venite din partea mai multor sectoare economice și a deficitului estimat de 100.000 de șoferi de camioane.

Pe lângă aceste vize temporare de muncă, alte măsuri excepționale vor trebui să permită asigurarea aprovizionării înaintea sărbătorilor de Crăciun, a declarat secretarul pentru transporturi Grant Shapps.

Premierul Boris Johnson se confruntă cu o presiune în creștere, în contextul în care criza de COVID-19 și consecințele Brexitului au accentuat lipsurile, pe lângă creșterea prețurilor la energie.

Fabricile, restaurantele și supermarketurile au fost afectate de lipsa șoferilor de camioane de săptămâni sau chiar de luni de zile.

Lanțul de fast-food McDonald's a rămas fără milkshake-uri și băuturi luna trecută, în timp ce concurentul său, KFC a fost obligat să scoată unele produse din meniu, iar lanțul Nando a închis temporar zeci de restaurante din lipsă cărnii de pui. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău