Londra introduce sancțiuni împotriva a 386 de deputați ruși care au susținut invazia din Ucraina

  • 11 Martie 2022 14:50
Londra introduce sancțiuni împotriva a 386 de deputați ruși care au susținut invazia din Ucraina

Șefa diplomației britanice, Liz Truss, a anunțat vineri că Londra introduce sancțiuni împotriva a 386 de deputați ai Dumei de Stat (camera inferioară a Parlamentului rus) care au susținut invazia asupra Ucrainei, informează AFP, potrivit Agerpres.

Într-un comunicat, Liz Truss precizează că acești deputați, care au votat pentru recunoașterea regiunilor separatiste proruse Donețk și Lugansk din estul Ucrainei, se află acum sub incidența interdicției de călătorie și a înghețării bunurilor lor din Regatul Unit, unde ei nu mai pot face afaceri.

Acest anunț intervine la 24 de ore după ce Londra a anunțat că introduce sancțiuni împotriva a șapte ruși bogați și influenți apropiați Kremlinului, printre care Roman Abramovici, proprietarul clubului de fotbal Chelsea. Abramovici este vizat de înghețarea bunurilor sale, de o interdicție de călătorie și de a face tranzacții, ceea ce a suspendat vânzarea anunțată a clubului de fotbal.

Guvernul britanic a mai anunțat vineri că ar putea confisca în curând un apartament luxos cumpărat cu bani cash de o tânără femeie care are legături cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov, în cadrul unei noi legi împotriva spălării de bani murdari. Polina Kovaliova, 26 de ani, fiica Svetlanei Poliakova care ar fi iubita de mult timp al lui Serghei Lavrov, s-ar putea număra printre personalitățile vizate de această lege.

Proiectul de lege asupra criminalității economice, a cărui dezbatere în Parlamentul britanic a fost accelerată după invazia rusă în Ucraina, va permite să fie sancționate mai ușor cazurile de averi a căror proveniență nu este explicată și care aparțin unor persoane ce nu au surse cunoscute de venituri legitime.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:89 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău