Londra impune sancțiuni împotriva ''propagandiștilor și media de stat'' ruse

  • 31 Martie 2022 15:52
Londra impune sancțiuni împotriva ''propagandiștilor și media de stat'' ruse

Guvernul britanic a anunțat joi o nouă serie de 14 sancțiuni vizând "propagandiști și media de stat" ruse, între care structurile care administrează RT și Sputnik, pentru a contracara "minciunile" Kremlinului, ca reacție la invazia Rusiei în Ucraina, potrivit AFP, citată de Agerpres.

"Războiul (președintelui rus Vladimir) Putin în Ucraina se bazează pe un torent de minciuni", a indicat șefa diplomației britanice Liz Truss într-un comunicat, "și acest ultim set de sancțiuni de până acum îi vizează pe propagandiștii imorali care vehiculează știri false și narațiunile lui Putin".

"Vom continua să impunem sancțiuni pentru a crește presiunea la adresa Rusiei și a ne asigura că Putin pierde în Ucraina. Nimic și nimeni nu este exclus'', a adăugat ea.

Printre țintele Londrei figurează în special TV Novosti, structură publică care controlează canalul RT interzis în Uniunea Europeană și Marea Britanie; Rossia Segodnia, entitate publică care controlează agenția de presă Sputnik; Aleksandr Jarov, șeful Gazprom-Media; Serghei Briliov, cunoscut jurnalist de la televiziunea publică care l-a intervievat pe Vladimir Putin.

Pe partea militară este vizat Mihail Mizințev, directorul Centrului național rus pentru gestionarea apărării, care comunică despre operațiunile militare ale Rusiei în Ucraina.

Citată de agenția de presă RIA Novosti, Margarita Simonian, redactorul-șef al RT, a calificat aceste sancțiuni drept o "insultă".

Aceste noi sancțiuni ridică la peste 1.000 numărul de indivizi și entități ruse și belaruse supuși sancțiunilor de către Londra în urma invaziei ruse în Ucraina la sfârșitul lunii februarie.

Premierul britanic Boris Johnson a îndemnat miercuri la "continuarea intensificării sancțiunilor" împotriva Rusiei până la retragerea ultimului soldat rus din Ucraina.

Guvernul său a anunțat, de asemenea, un nou regim de sancțiuni pentru a împiedica oligarhii ruși să aibă acces la serviciile tehnice în sectoarele aerian și maritim. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:88 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
15
Thu
8
Fri
9
Arhivă Radio Chișinău