Londra a dat undă verde Kievului să utilizeze armamentul britanic împotriva țintelor militare ruse din Crimeea

  • 20 Mai 11:28
Londra a dat undă verde Kievului să utilizeze armamentul britanic împotriva țintelor militare ruse din Crimeea

Londra a permis Kievului să lovească ținte din peninsula Crimeea cu arme britanice, după cum a declarat secretarul britanic al Apărării, Grant Shapps. Mai mult, acesta a cerut Germaniei și altor aliați ai Ucrainei să permită Kievului să lovească ținte din Crimeea cu armamentul furnizat de Occident.

Șeful Ministerului Britanic al Apărării a făcut aceste declarații duminică, 19 mai, pe canalul Sky News, citat de DefenseRomaniaInvitat la emisiunea The Sunday Morning, secretarul britanic al Apărării a refuzat să răspundă la întrebarea dacă Londra va permite Ucrainei să folosească armamentul furnizate pentru a lovi ținte din Rusia. Nu este însă aceeași situație când vorbim despre întrebuințarea acestuia împotriva țintelor militare din Crimeea, a menționat acesta.

„Regatul Unit s-a gândit foarte mult la modul în care este folosit armamentul nostru, inclusiv în Crimeea, pe care o vedem ca parte integrantă a Ucrainei. Alte țări inițial nu au făcut-o, dar apoi ne-au urmat”, a declarat Shapps.

Ministrul a evitat să intre în detalii despre înțelegerile privind utilizarea armamentului. „Dar pot spune asta: Ucraina luptă pentru supraviețuirea ei. Marea Britanie a preluat conducerea”, a subliniat Shapps.

Londra a predat părții ucrainene, în special, rachete de croazieră cu rază lungă Storm Shadow. Alți aliați ai Kievului au pus la dispoziție și arme cu rază lungă, dar nu permit utilizarea lor în Crimeea, a mai declarat șeful Ministerului Apărării britanic.

Declarațiile oficialului rus vin la scurt timp după ce Ucraina a anunțat că, în timpul nopții, a reușit o nouă lovitură de succes împotriva navelor ruse care se mai încumetă să staționeze în Crimeea, prin lovirea dragorului de mine Kovrovets.

În același timp, Shapps și-a exprimat îngrijorarea cu privire la consolidarea relațiilor dintre Rusia și China. „Nu uitați: acestea sunt două țări care nu cred în democrație”, a menționat ministrul. Dacă „încearcă să-și răspândească sistemul în restul lumii, trebuie să deschidem larg ochii și să vedem că aceasta este o amenințare directă pentru modul nostru de viață”, a adăugat oficialul britanic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
30,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:2,06 m/s
Thu
23
Fri
25
Sat
25
Sun
26
Mon
27
Arhivă Radio Chișinău