Locul din România despre care se spune că este „unul dintre cele mai incredibile parcuri de distracții de pe pământ!”

  • 15 Iulie 2020 11:52
Locul din România despre care se spune că este „unul dintre cele mai incredibile parcuri de distracții de pe pământ!”

Salina Turda se află în topul celor mai cool locuri de sub pământ din lume, potrivit unui reportaj realizat de jurnaliștii de la CNN. Parcul de distracții de sub pământ a ocupat locul secund, fiind devansat de un râu subteran din Filipine, scrie INFOPRUT.RO.

„Ce să faci cu o mină imensă de sare când extracția s-a terminat? Am găsit răspunsul la Salina Turda, în Transilvania”, scriu italienii pe site-ul esquire.com. „Construiești înăuntru unul dintre cele mai incredibile parcuri de distracții de pe pământ!”, notează sursa citată.

Iubitorii de aventură din întreaga lume vizitează parcul de distracții tematic amenajat în Salina Turda. Acesta este situat la o adâncime de 122 metri sub pământ și este o adevărată atracție pentru turiști, având peste 600.000 de vizitatori anual. Parcul e amenajat cu o roată Ferris, un lac perfect pentru plimbări cu barca, o popicărie și un amfiteatru uriaș. Accesul se face printr-un labirint de scări și lifturi, iar pereții fostei mine de sare sunt foarte apreciați.

„Pe măsură ce coborâți, vă veți scufunda în atmosfera unică a peșterii, ai cărei pereți încă strălucesc de sare, împrăștiind luminițe spectaculoase”, mai descriu italienii.

Jurnaliștii de la CNN au realizat un reportaj „Cele mai cool locuri de sub pământ din lume”, unde Salina Turda a ocupat un merituos loc secund fiind devansată doar de un râu subteran din Filipine.

Potrivit site-ului oficial al salinei, aceasta este pe locul 22 în topul celor mai spectaculoase destinații din lume, aprecierea datorându-se celor de la Business Insider.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău