Locuitorii și oaspeții Sorocii își vor putea imortaliza dragostea pentru oraș pe fundalul unui element decorativ

  • 31 Martie 2019 15:16
Locuitorii și oaspeții Sorocii își vor putea imortaliza dragostea pentru oraș pe fundalul unui element decorativ

La Soroca va fi instalat un element decorativ, „Iubesc Soroca”. Primăria municipiului Soroca a anunțat că a ales conceptul și locul pentru amplasarea elementului.

Astfel că s-a decis ca mobilierul urban să fie plasat în colțul parcului din localitate, spre scările dinspre Nistru, care au fost recent renovate. În extrema parcului va fi instalată o inimă cu un scaun în ea, iar la o distanță de 11 metri în spatele inimii, va fi plasată inscripția „Soroca”. Literele vor avea înălțimea de 1,3 metri, iar lățimea cuvântului va fi de 9 metri. Persoanele care se vor fotografia în acest decor pe scaun, vor vedea în spatele său inscripția și cetatea, încadrate în acea inimă.

Anterior a fost consultată opinia sorocenilor referitor la acest element decorativ, într-o postare pe Facebook, dar până la urmă s-a mers pe altă cale. Primarul Victor Său a declarat pentru Observatorul de Nord că s-a făcut, împreună cu specialiștii, o evaluare nu numai în jurul cetății, dar în mai multe colțuri ale Sorocii , astfel fiind ales cel mai bun loc pentru acest element.

„Pe viitor pregătim un concept, așa cum s-a propus inițial, ca pe un deal să fie scris Soroca (ca la Brașov – n.a.), dar este foarte costisitor. Acum nu avem așa surse financiare, însă vom apela la consilieri ca pe viitor să fie instalată și aceasta”, a declarat primarul Sorocii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,6 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău