Locuitorii orașului Fălești vor fi asigurați cu apă potabilă din râul Prut

  • 30 August 2017 11:16
Locuitorii orașului Fălești vor fi asigurați cu apă potabilă din râul Prut

Peste 18 mii de locuitori ai orașului Fălești vor fi asigurați cu apă potabilă din râul Prut, în urma lucrărilor de construcție-montaj a unui apeduct. Proiectul este implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al instituției, proiectul prevede în perspectivă crearea condițiilor pentru conectarea la apeduct a încă 69 de localități din raionul Fălești și cinci localități din raioanele Ungheni și Glodeni.

În urma desfășurării licitației publice, valoarea totală a proiectului se cifrează la 35,4 milioane de lei, solicitați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională. Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale a aprobat alocarea a șapte milioane de lei pentru lucrările ce urmează a fi efectuate pe parcursul anului curent. Proiectul va fi implementat integral în decurs de 36 de luni.

În multe localități din raionul Fălești, dar și în unele localități din raioanele Ungheni și Glodeni nu există sisteme eficiente de alimentare cu apă potabilă și servicii de canalizare. Majoritatea locuitorilor folosesc apa din fântânile de mină.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău