Locuitorii mai multor comune din raionul Criuleni vor avea parte de servicii medicale de calitate, datorită unui grant oferit de Japonia

  • 23 August 15:03
Locuitorii mai multor comune din raionul Criuleni vor avea parte de servicii medicale de calitate, datorită unui grant oferit de Japonia

Centrul de sănătate publică din comuna Hrușova, raionul Criuleni, va beneficia de echipamente performante (analizator hematologic, analizator biochimic, analizator de urină, microscop și centrifugă), în valoare totală de peste 16 mii de dolari americani, oferite prin intermediul unui grant de către Guvernul Japoniei, transmite Radio Chișinău.

Astfel, aici va fi acordată asistență medicală primară de calitate populației din comunele Hrușova, Boșcana și Zăicana, a declarat directoarea Instituției medico-sanitare, Oxana Trocin, la ceremonia de semnare a contractului de grant pentru procurarea echipamentelor.

„Prin realizarea acestui proiect, vom moderniza laboratorul clinic cu echipament medical performant, ceea ce va spori accesibilitatea populației la servicii medicale oferite la nivel de asistență medicală primară. Va asigura rapiditatea și precizia diagnosticului medical. Astfel, vom crește satisfacția pacientului prin asigurarea serviciilor medicale calitative și profesioniste”, a precizat Oxana Trocin.

Echipamentele au fost procurate în cadrul celui de-al șaselea proiect prin intermediul programului „Kusanone”. Din 2008, când a fost lansat acest program, Japonia a finanțat peste 88 de proiecte de dezvoltare în spitale, primării și instituții de învățământ din Republica Moldova, în valoare totoală de peste 7,3 milioane de dolari americani.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Tue
20
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău