Locuitorii din sudul Republicii Moldova își vor putea planifica mai ușor activitățile culturale și sportive. La Cahul a fost lansată platforma www.cahulactiv.md

  • 24 Noiembrie 2023 08:41
Locuitorii din sudul Republicii Moldova își vor putea planifica mai ușor activitățile culturale și sportive. La Cahul a fost lansată platforma www.cahulactiv.md

Locuitorii din orașul Cahul, care sunt în căutarea unui eveniment cultural sau a unei activități extrașcolare pentru copii, pot găsi astfel de informații pe www.cahulactiv.md . Platforma online centralizează și promovează activitățile destinate tuturor grupurilor de vârstă din regiunea de sud a țării. Aceasta cuprinde o varietate de oferte, inclusiv cercuri de artă, cluburi de interese, dans, muzică și sport.

Printre activitățile incluse pe platformă se numără lecții de acordeon, arte plastice, baschet, biser, box, canto, chitară, dans clasic, de estradă, popular sau modern, ecologie, gimnastică, etc.

Ofertele au fost propuse de șapte instituții din Cahul: Palatul de Cultură „N.Botgros”, Centrul de Creație „Luceafărul”, Școala de Muzică „M.Cebotari”, Școala de Artă Plastică, Școala sportivă nr. 1, Școala sportivă nr. 2 și Școala de Haltere.

În prezent, dintre cele 43 de cercuri și secții sportive, sunt disponibile pentru înscriere Cercul Mâini Dibace „Hobby Boom”, secția Box și secția Judo-Sambo. Pe viitor, dezvoltatorii își propun să lărgească catalogul activităților cu toate ofertele din municipiul Cahul, inclusiv cluburi și academii private. Cererile de înscriere pot fi depuse online.

Platforma  www.cahulactiv.md a fost dezvoltată în cadrul programului Digital Impact Program: Focus on Cahul, realizat de Startup Moldova, cu sprijin financiar din partea proiectului EU4Moldova: Startup City Cahul, implementat de ATIC și finanțat de Uniunea Europeană în parteneriat cu Suedia.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,85
Ploaie moderată
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău