Locuitorii din regiunea separatistă ucraineană Donețk și-au ales liderul în cadrul unui scrutin nerecunoscut de Occident și Kiev

  • 12 Noiembrie 2018 16:47
Locuitorii din regiunea separatistă ucraineană Donețk și-au ales liderul în cadrul unui scrutin nerecunoscut de Occident și Kiev

Așa-numitul președinte interimar al autoproclamatei republici Donețk, Ucraina, Denis Pușilin, a câștigat „alegerile” de duminică, obținând 60,85% din voturile alegătorilor, după numărarea a 100% din buletinele de vot, a anunțat, luni, șeful Comisiei Electorale Centrale din Donețk, Olga Pozdniakova.

"Au fost prelucrate 100% din buletinele de vot colectate de la toate cele 408 de comisii electorale. Voturile alegătorilor pentru candidații la funcția de președinte al republicii populare Donețk s-au împărțit astfel: Evstifeev Roman - 7,75%, Medvedev Vladimir - 6,5%, Pușilin Denis - 60,85%" - a subliniat Pozdniakova.

De asemenea, la alegerile de „deputaț” pentru Consiliul Popular al regiunii separatiste Donețk, majoritatea voturilor au fost obținute de Mișcarea "Republica Donețk" - 72,5%, urmată de mișcarea "Donbasul Liber" - cu 26,0%.

Așa-numitele alegeri prezidențiale și parlamentare din Donețk s-au desfășurat, duminică, 11 noiembrie. Menționăm că Occidentul și Kievul au condamnat acest scrutin considerat ilegal și nerecunoscut, iar UE a anunțat noi sancțiuni în cazul în care acesta va avea loc. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău