Locuitorii din raioanele Nisporeni, Edineț și Soroca vor beneficia de consultații medicale gratuite

  • 30 Octombrie 2023 16:45
Locuitorii din raioanele Nisporeni, Edineț și Soroca vor beneficia de consultații medicale gratuite

Echipele mobile de medici specialiști vor oferi în perioada 30 octombrie-3 noiembrie, în raioanele Nisporeni, Edineț și Soroca, consultații profilactice gratuite, acoperite din fondul măsurilor de profilaxie al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM), comunică MOLDPRES.

Potrivit CNAM, săptămâna curentă, complexul radiodiagnostic mobil pentru examinarea cutiei toracice se va afla în două localități din raionul Nisporeni, și anume: în perioada 30 octombrie-1 noiembrie – în Seliște; pe 2 și 3 noiembrie – în Milești.

Tot în această săptămână vor fi prestate gratuit servicii stomatologice copiilor în raioanele Edineț și Soroca, și anume: în zilele de 30 și 31 octombrie – în Hlinaia, Edineț, pe 30 și 31 octombrie – în Stoicani, Soroca.

Ulterior, medicii stomatologi vor relua prestarea consultațiilor profilactice în teritoriu în data de 6 noiembrie, după încheierea vacanței de toamnă a copiilor.

CNAM precizează că săptămâna trecută, peste 100 de persoane din grupele cu risc sporit de îmbolnăvire cu tuberculoză și cancer pulmonar au efectuat radiografia pulmonară, iar circa 160 de copii au fost consultați de medicii stomatologi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:7,2 m/s
Sat
11
Sun
10
Mon
7
Tue
5
Wed
5
Arhivă Radio Chișinău