Locuitorii din Măcărești vor avea apă potabilă din Iași

  • 04 Septembrie 2023 16:02
Locuitorii din Măcărești vor avea apă potabilă din Iași

Astăzi a fost inaugurat punctul de subtraversare a râului Prut Măcărești - Măcărești. Astfel, grație Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României, grădinița din sat și peste 350 de gospodării au acces la apă potabilă, livrată de ApăVital Iași.

La eveniment a fost prezent ministrul infrastructurii și dezvoltării regionale, Andrei Spînu; ministrul mediului apelor și pădurilor din România, Mircea Fechet; președintele Consiliului Județian Iași, Costel Alexe; ministrul mediului, Rodica Iordanca Iordanov, dar și deputații Adrian Cheptonar, Gheorghe Agheorghiesei, Vasile Porțevschi.

„Urmează și un al doilea punct de subtraversare care va uni Sculeni-Sculeni, iar în paralel, în cadrul unui proiect de dezvoltare regională construim apeductul de interconexiune a rîului Prut - s. Măcărești cu 13 localități din Nisporeni și Ungheni. Această interconexiune va oferi acces la apă potabilă cetățenilor din R-nul Ungheni: com. Măcărești, s. Frăsinești, s. Costuleni, com. Boldurești, s. Chilișoaia, s. Băcșeni, com. Brătuleni, s. Cîrnești, com. Valea-Trestieni, s. Isăicani, s. Luminița, s. Selișteni și s. Odobești.

Acesta este doar primul pas. Ne dorim să interconectăm localități din 5 raioane la apă de calitate: Hâncești, Nisporeni, Ungheni, Fălești și Glodeni”, a menționat Andrei Spînu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
7,74
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
12
Thu
8
Fri
10
Arhivă Radio Chișinău