Locuitorii din Krasnoiarsk i-au cerut lui DiCaprio să salveze orașul

  • 01 Aprilie 2016 12:29
Locuitorii din Krasnoiarsk i-au cerut lui DiCaprio să salveze orașul

Locuitorii din orașul Krasnoiarsk, Rusia, au publicat pe site-ul Change.org o petiție ce conține un apel, prin care ei solicită Prințului Albert de Monaco, secretarului general al ONU Ban Ki-moon, actorului american Leonardo DiCaprio și unor organizații internaționale de protecție a mediului să-și îndrepte atenția lor asupra catastrofei ecologice din acest oraș rusesc. «Situația…

Locuitorii din orașul Krasnoiarsk, Rusia, au publicat pe site-ul Change.org o petiție ce conține un apel, prin care ei solicită Prințului Albert de Monaco, secretarului general al ONU Ban Ki-moon, actorului american Leonardo DiCaprio și unor organizații internaționale de protecție a mediului să-și îndrepte atenția lor asupra catastrofei ecologice din acest oraș rusesc. «Situația ecologică din Krasnoiarsk stârnește de-a lungul multor ani îngrijorarea  locuitorilor săi.

Pe parcursul ultimilor ani, orașul Krasnoiarsk conduce în mod frecvent topul orașelor din Rusia cu cel mai poluat aer», se precizează în petiția semnată de cetățenii ruși.

Potrivit autorilor acestei petiții, concentrația de substanțe toxice din aerul orașului Krasnoiarsk depășește cu mult concentrațiile maxime admise (de vârf) pentru fiecare din substanțele respective și duce la înregistrarea unor cazuri frecvente de boli de sânge, de ficat, crește rata mortalității la copii și duce la apariția bolilor oncologice.

Conform textului acestui apel, sursa poluării sunt întreprinderile industriale din zonă ce aparțin companiei ruse SGK. În momentul publicării pe site a petiției, aceasta avea deja 250 de semnături.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău