Locuitorii din comuna Braniște, raionul Râșcani, sunt așteptați duminică la urne pentru a-și alege primarul

  • 29 Octombrie 2022 10:14
Locuitorii din comuna Braniște, raionul Râșcani, sunt așteptați duminică la urne pentru a-și alege primarul

Locuitorii din comuna Braniște, raionul Râșcani, sunt așteptați duminică la urnele de vot pentru a-și alege primarul. În localitate se desfășoară turul doi de scrutin, după ce la 16 octombrie niciun candidat nu a întrunit mai mult de jumătate din numărul de voturi valabil exprimate, transmite IPN.

Pentru fotoliul de primar luptă primii doi candidați cu cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin. Este vorba despre candidatul Partidului Democrat, Veaceslav Popa, și candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Daniela Coltun. Înscrierea în buletinul de vot se face în ordinea descrescătoare a numărului de voturi.

Votarea în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor locale noi se face în baza acelorași liste electorale utilizate la primul tur. Potrivit datelor din Registrul de Stat al Alegătorilor, la urne sunt așteptați circa o mie de votanți. Au fost tipărite 1 005 buletine de vot.

Alegătorul care din motive de sănătate sau din alte motive temeinice nu poate veni în localul secției de votare poate solicita biroului electoral votarea cu urna de vot mobilă. Cererile se fac în scris până la ora 18.00 a zilei precedente votării. În ziua votării, cererile pot fi făcute în scris până la ora 15.00 dacă se prezintă și certificat medical.

Conform Codului Electoral, agitația electorală este strict interzisă în ziua alegerilor și cea precedentă ei. În această perioadă nu este permisă nici apariția candidaților în alegeri la emisiuni televizate sau radiofonice. Interdicția nu se aplică pentru informațiile deja plasate pe internet și pe afișele expuse anterior.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri România-Actualități
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău