Locuitorii Chișinăului sunt chemați la vot pentru proiectele sociale finanțate din bugetul municipal

  • 16 Iulie 2018 10:41
Locuitorii Chișinăului sunt chemați la vot pentru proiectele sociale finanțate din bugetul municipal

Chișinăuienii sunt așteptați în următoarele zile la urnele de vot instalate în sediul Primăriei și la preturile de sector, pentru a alege proiectele sociale care vor fi finanțate din bugetul municipal. Majoritatea proiectelor țin de amenajarea terenurilor de joacă și sport, amenajarea unor scuaruri, iluminarea clădirilor istorice și reabilitarea parcurilor, comunică MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Primăriei municipiului Chișinău, procedura de vot pentru proiectele depuse spre finanțare din fondul Bugetului Civil a demarat la finele săptămânii trecute și va dura până la data de 2 august 2018. Chișinăuienii pot solicita buletinele de vot din biroul 8 al Primăriei sau pot vota on-line accesând pagina web oficială a Primăriei:www.chisinau.md, rubrica „Votează proiecte pentru Bugetul Civil”.

Conform sursei citate, fiecare cetățean se poate pronunța pentru un proiect mare, dar și un proiect mic. Pentru a se elibera buletinul de vot, cetățenii au nevoie de buletinul de identitate. În preturi, urnele de vot vor fi instalate în locuri special amenajate.  

În anul curent, cetățenii au depus spre finanțare prin mecanismul bugetării participative 73 de proiecte. Din numărul acestora, 41 de proiecte au fost acceptate pentru procedura de vot. În 2018, din bugetul municipiului Chișinău pentru implementarea bugetării civile au fost alocat trei milioane de lei. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău