Localnicii din Mariupol sunt evacuați cu ajutorul ONU și al Crucii Roșii / 100 de civili sunt pe cale de a ieși din orașul asediat

  • 01 Mai 2022 18:41
Localnicii din Mariupol sunt evacuați cu ajutorul ONU și al Crucii Roșii / 100 de civili sunt pe cale de a ieși din orașul asediat

Un grup de 100 de civili ucraineni sunt pe cale de a ieși din Mariupol, ca parte a evacuarii ONU, potrivit președintelui țării, Volodimir Zelenski.

„Primul grup de 100 de persoane se îndreaptă deja către zona controlată. Mâine îi vom întâlni la Zaporojie. Recunoscător echipei noastre! Acum ei, împreună cu ONU, lucrează pentru evacuarea altor civili din uzină”, a spus Zelenski.

ONU confirmă „operațiunea de evacuare sigură” aflată în desfășurare pentru civilii din oțelăria Azovstal, din orașul Mariupol, spune un purtător de cuvânt al ONU, potrivit Reuters.

Operațiunea a început pe 29 aprilie și este coordonată cu Comitetul Internațional al Crucii Roșii, Rusia și Ucraina, a declarat purtătorul de cuvânt al ONU Saviano Abreu pentru Reuters.

Potrivit unui fotograf Reuters, un grup de încă 14 persoane au ajuns la un centru de cazare temporară după ce au părăsit zona din jurul oțelăriei Azovstal din Mariupol.

Anterior, Reuters spunea că un grup de aproximativ 40 de civili, despre care se spune că provin din zona de lângă Azovstal, au fost fotografiați sosind astăzi la unitatea din satul Bezimenne din regiunea Donețk.

Asediul asupra Mariupol, în care forțele ruse și ucrainene s-au lovit reciproc timp de aproape două luni, a transformat portul într-un oraș pustiu cu un număr necunoscut de morți și cu mii de oameni care încearcă să supraviețuiască fără apă, canalizare sau hrană.

Fotografiile Reuters i-au arătat pe civili cum soseau în satul Bezimenne din regiunea Donețk cu autobuze cu plăcuțe de înmatriculare ucrainene într-un convoi cu forțe ruse și vehicule cu simboluri ale Națiunilor Unite.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Perspective
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău