Localitățile în care au ajuns ambulanțele noi

  • 17 Iulie 2018 17:01
Localitățile în care au ajuns ambulanțele noi Imagine simbol

În număr de 23 de ambulanțe noi, din totalul celor 69 procurate la începutul acestui an, au fost repartizate astăzi în substațiile și punctele de asistență medicală urgentă din 23 de localități din întreaga țară, transmite MOLDPRES.

Ambulanțele vor ajunge la Soroca, Vulcănești, Molovata (Coșnița) din raionul Dubăsari, Nemțeni, Bobeica și Cărpineni (Hâncești), Bardar (Ialoveni), Susleni (Orhei), Lozova (Strășeni), Lipcani (Briceni), Pelinia (Drochia), Brânzeni și Cupcini (Edineț), Risipeni și Glingeni (Fălești), Sturzovca (Glodeni), Șaptebani (Râșcani), Bădiceni (Soroca), Găvănoasa (Cahul), Iargara (Leova), Valea Perjii (Taraclia), Baurci, Cazaclia (Ceadâr-Lunga).

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, unitățile de transport corespund tuturor standardelor internaționale în domeniu, iar echipamentul medical din dotare permite acordarea asistenței medicale de urgență la cel mai înalt nivel.

Celelalte ambulanțe vor sosi în țară până la sfârșitul acestei luni.

„În anul curent, ne-am propus să înlocuim în proporție de aproximativ 70% ambulanțele vechi pe care le avem acum în țară”, a declarat ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari.

Recent, Guvernul a semnat un Acord de Împrumut cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, în valoare de 12 milioane de euro, pentru procurarea a 170 de ambulanțe. Prin această achiziție, alături de celelalte autosanitare procurate deja, aproximativ 70 la sută din ambulanțele din parcul auto vor fi schimbate.

Sursa: Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:0,51 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău