Loc vacant în Parlament | Comisia juridică a aprobat demisia comunistului Vasile Panciuc

  • 02 Noiembrie 2017 02:57
Loc vacant în Parlament | Comisia juridică a aprobat demisia comunistului Vasile Panciuc Sursa: unimedia

Comisia juridică, numiri și imunități a examinat, în ședința de astăzi, cererea de demisie a deputatului în Parlamentul Republicii Moldova, Vasile Panciuc și va propune plenului Legislativului declararea vacanței unui mandat de deputat.

Potrivit procedurii legislative, hotărârea va intra în vigoare la data adoptării în cadrul ședinței plenare și se va declara vacant un mandat de deputat care aparține Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, se arată într-un comunicat al Serviciului de presă al Parlamentului.

Locul lui Panciuc ar urma să fie ocupat de președintele Asociației Obștești Uniunea Veteranilor din Republica Moldova, Ala Mironic, care este următoarea candidată în lista PCRM.

În prezent, fracțiunea PCRM în Parlament numără 7 deputați. La sfârșitul anului 2015, 14 deputați comuniști și-au anunțat plecarea din fracțiune. Mai târziu, toți aceștia s-au alăturat Partidului Democrat.

În aceeași ședință, deputații au examinat și aprobat confirmarea în funcție a noilor candidaturi de membri ai Consiliului Coordonator al Audiovizualului,  Tatiana Buraga, Dorina Curnic și Veronica Cojocaru. Totodată, Larisa Călugăru va fi propusă plenului Parlamentului pentru confirmarea în funcție de membru al Consiliului de Observatori al IPNA Compania ”Teleradio Moldova”.

La fel, membrii Comisiei au aprobat modificarea și completarea legislației cu privire la avocatură.

Toate proiectele urmează a fi dezbătute și votate în ședința plenară a Parlamentului Republicii Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău