Limbile străine cel mai greu de învățat pentru vorbitorii de engleză

  • 08 Octombrie 2022 17:17
Limbile străine cel mai greu de învățat pentru vorbitorii de engleză

Încercarea de a învăța o limbă nouă este dificilă, dar rezultatele merită, cu siguranță, efortul.

Un studiu al Academiei Britanice a desemnat care sunt cele mai greu de învățat zece limbi din lume, în raport cu limba engleză, cea mai utilizată de pe glob.

Mandarina este o limbă tonală, ceea ce înseamnă că tonul sau intonația folosită la rostirea unui cuvânt îi poate schimba sensul. De exemplu, atunci când vorbiți mandarină, tonul pe care îl folosiți atunci când spuneți "ma" poate determina dacă spuneți "mamă" sau "cal".

Maghiara este o limbă uralică, ceea ce o deosebește de multe limbi europene care fac parte din familia de limbi indo-europene.

Araba este a șasea cea mai vorbită limbă din lume, dar un alfabet diferit, reguli gramaticale foarte diferite și chiar și o serie de sunete care nu sunt folosite în limba engleză.

La fel ca și maghiara, finlandeza este o limbă uralică, cu un sistem de cazuri și reguli de conjugare a verbelor care pot fi deosebit de dificile de stăpânit.

Vestea bună pentru cei interesați să învețe vietnameza este că vocabularul și gramatica sunt cunoscute ca fiind destul de simple și logice, cu un număr de cuvinte împrumutate din engleză. În ciuda acestui avantaj, există probleme mari de învățare, din cauza celor șase tonuri ale limbii vietnameze - prin comparație, mandarina are doar patru tonuri de bază.

Multe limbi scandinave sunt recunoscute ca fiind ușor de învățat de către cei care știu limba engleză, în mare parte datorită rădăcinilor lor germanice. Daneza este însă o excepție notabilă de la această regulă, în mare parte din cauza unui set dificil de reguli de pronunție și a faptului că modul în care sunt ortografiate și pronunțate cuvintele daneze este diferit, transmite ziare.com.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:2,06 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
14
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău