LIVE | Zeci de mii de români protestează față de ordonanțele privind amnistia și grațierea

  • 29 Ianuarie 2017 18:42
LIVE | Zeci de mii de români protestează față de ordonanțele privind amnistia și grațierea Dan Mihai Bălănescu

Zeci de mii de români protestează duminică seară în București și în marile orașe din țară față de ordonanțele de urgență privind amnistia și grațierea colectivă.

Noi proteste pe tema ordonanțelor privind grațierea și modificarea codurilor penale au loc astăzi. Ele au fost organizate pe Facebook. În București și în alte peste 15 orașe din țară, dar și în diaspora, mii de persoane s-au adunat în piețe începând cu ora 17:00, transmite Digi24.ro.

Actualizare 18:10. Protestatarii au plecat în marș către Ministerul Justiției și Consiliul Național al Audiovizualului. Sunt cel puțin 10.000 de oameni în București.

LIVE | Zeci de mii de români protestează față de ordonanțele privind amnistia și grațierea Dan Mihai Bălănescu

Manifestațiile au început și în celelalte orașe. La Sibiu, o mie de oameni s-au strâns în Piața Mare, iar în jurul orei 18:00 vor merge în marș.

Românii au ieșit în stradă și în Cluj, Iași, Timișoara, Craiova sau Arad.

Actualizare 16:30: În Paris, câteva zeci de persoane protestează față de aceste ordonanțe. Proteste Paris ora 16

Ei au pancarte pe care scrie „Nu amnistiei și grațiere” și „Vrem dreptate. Nu uităm și nu iertăm”.


„Nu vrem demisia Guvernului, vrem să își respecte promisiunile pentru care a fost ales. Nu să propună legi aberante care sunt în avantajul unor persoane. Duminică ne strângem la Universitate, începând cu ora 17:00”, se arată în manifestul evenimentului din București.

Manifestanții spun că vor să „viziteze” Guvernul, Ministerul Justiției, CNA și sediul Avocatului Poporului. „Ne strângem la Universitate duminică începand cu ora 17:00. Am observat că unele televiziuni manipulează fără rușine, iar CNA-ul nu își face treaba. Este momentul să îi vizităm. Apoi mergem la Ministerul Justiției, iar pe drum, ne vizităm avocatul. Avem un avocat al poporului care nu lucrează pentru noi. Îl vrem plecat. La final, mergem la guvern”, se arată într-un eveniment organizat pe Facebook.

Manifestațiile vor avea loc cu o zi înainte ca Ministerul Justiției să organizeze o dezbatere publică pe tema proiectelor privind grațierea și modificarea legilor penale.

Proteste au avut loc și duminică trecută, atât în Capitală, cât și în mai multe orașe din țară.

La protestul din București au participat peste 20.000 de oameni, care au mers în marș din Piața Universității în Piața Victoriei și apoi la sediul PSD din Kiseleff. În Piața Universității s-a aflat, timp de aproximativ 15 minute, și președintele Klaus Iohannis, care a spus că este inadmisibil să fie schimbate legile în modul în care se intenționează și că oamenii au de ce să fie indignați.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:55 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău