VIDEO | Marșul „Luptă pentru Basarabia” de la București

  • 22 Octombrie 2016 13:59
VIDEO | Marșul „Luptă pentru Basarabia” de la București

Platforma unionistă „Acțiunea 2012” desfășoară la București un marș „Luptă pentru Basarabia”. Participanții la manifestație cer clasei politice din România să ia măsuri concrete pentru realizarea unirii cu Republica Moldova.

La evenimentul organizat de Platforma Unionistă Acțiunea 2012 și-au anunțat participarea grupuri din aproape toate colțurile țării – Timișoara, Cluj, Bistrița, Craiova, Brașov, Bacău, Iași, Vaslui, Galați, Constanța, dar și de la Chișinău.

 

Câteva mii de oameni s-au adunat sâmbătă, 22 octombrie, în Piața Unirii din București pentru a participa la marșul Unirii „Luptă pentru Basarabia”.

Manifestanții cântă și scandează lozinci: Chișinău și București – două inimi românești, Basarabia e România, Jos hotarul de la Prut și altele.

Marșul pornește de la un loc simbolic, Hanul lui Manuc (Piața Unirii) din capitala României. Traseul unioniștilor va cuprinde și Piața Victoriei, punctul final fiind Piața Universității.

Evenimentul este organizat de Platforma Unionistă Acțiunea 2012. Potrivit organizatorilor, participanții cer clasei politice din România să ia măsuri concrete pentru realizarea unirii cu Republica Moldova. La manifestație și-au anunțat participarea grupuri din aproape toate colțurile țării – Timișoara, Cluj, Bistrița, Craiova, Brașov, Bacău, Iași, Vaslui, Galați, Constanța, dar și de la Chișinău.

Potrivit datelor celui mai recent sondaj de opinie efectuat în Republica Moldova de Centrul de Cercetare Sociologică, 34 % dintre cetățeni se pronunță în favoarea unirii cu România, iar 17 % se opun, în eventualitatea unui referendum.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,14 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău