VIDEO | Maia Sandu a pornit pe jos spre monumentul lui Ștefan cel Mare pentru a depune flori, iar pe drum a fost aclamată de oameni adunați de-a lungul străzilor

  • 24 Decembrie 2020 11:58
VIDEO | Maia Sandu a pornit pe jos spre monumentul lui Ștefan cel Mare pentru a depune flori, iar pe drum a fost aclamată de oameni adunați de-a lungul străzilor

Ședința solemnă a parlamentului și Curții Constituționale la care are loc procedura de învestire a președintelui Maia Sandu, a început.

UPDATE 11:57 Maia Sandu a fost aclamată de sute de cetățeni la ieșirea din Palatul Republicii, unde a avut loc ceremonia de învestire în funcția de șef al statului.

Ea s-a apropiat de mulțime și le-a mulțumit oamenilor.

Maia Sandu a pornit pe jos spre monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt pentru a depune flori, iar pe drum a fost aclamată de oamenii adunați de-a lungul străzilor.

 

UPDATE 11:28 Maia Sandu a avut un mesaj dur la adresa deputaților PSRM și ai Platformei „Pentru Moldova” în discursul său de învestitură, criticând legile controversate votate de această majoritate parlamentară informală.

„În plină criză suntem supuși din nou unui atac violent din partea corupților. Ce fel de deputați sunt acei care în loc să aloce mai multe resurse pentru oameni, ei taie orice șansă a țării  de a obține ajutoare externe pe timp de criză majoră?”, s-a întrebat noul președinte.

Totodată, ea s-a pronunțat pentru alegeri parlamentare anticipate, menționând că în parlament nu sunt 51 de deputați care să susțină un „guvern al poporului”.

”O să construim un stat în care hoții stau la închisoare, nu la conducerea țării”, a mai declarat Maia Sandu în discursul său, în care a avut mai multe mesaje de luptă împotriva corupției.

 

Update 11:00 Ședința solemnă a parlamentului și Curții Constituționale la care are loc procedura de învestire a președintelui Maia Sandu, a început.

Ședința la care participă mai mulți actuali și foști oficiali, a fost deschisă de șefa Legislativului, Zinaida Greceanîii, dar alți deputați socialiști, precum și fostul președinte, Igor Dodon, nu sunt prezenți la ceremonia de învestitură.

Imediat după deschiderea oficială a ședinței solemne, președinta Curții Constituționale, Domnica Manole a citit hotărârea Curții privind validarea alegerilor prezidențiale.

După aceasta, Maia Sandu a depus jurământul constituțional. După depunerea jurământului, Maia Sandu a intrat oficial în exercițiul funcției.

UPDATE 10:00

Mai multe zeci de persoane au aclamat-o pe Maia Sandu, în fața Palatului Republicii, unde începe ceremonia de învestire în funcție a noului președinte al Republicii Modova.

Oamenii au strigat „președinte Maia Sandu”, „Victorie” și au aplaudat-o.

Maia Sandu a venit pe jos, iar circulația transportului  pe străzile adiacente nu a fost sistată, cum se întâmplă în timpul altor evenimente similare.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău