LIVE | Ședința Parlamentului. Deputații vor dezbate moțiunea de cenzură asupra activității Guvernului, înaintată de deputații BCS

  • 19 Octombrie 2023 09:59
LIVE | Ședința Parlamentului. Deputații vor dezbate moțiunea de cenzură asupra activității Guvernului, înaintată de deputații BCS

Parlamentul se întrunește la această oră în ședință plenară, pe ordinea de zi fiind incluse mai mule subiecte, printre care și o moțiune de cenzură asupra activității Guvernului, înaintată de deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor. Opoziția pro-rusă acuză autoritățile de sărăcirea populației.

Numirea Anei Revenco în funcția de director al Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării, este un al subiect inclus în agendă.

De asemenea deputații urmează să dezbată mai multe proiecte de lege pentru armonizarea legislației naționale cu legislația UE în domeniul achizițiilor publice și privind utilizarea datelor din registrul cu numele pasagerilor. Totodată, urmează a fi discutate, în prima lectură, proiectul Codului funciar și inițiativele legislative ce prevăd înăsprirea pedepselor pentru șoferii care conduc în stare de ebrietate și provoacă accidente rutiere.

În lectura a doua urmează a fi examinate proiectele privind rectificarea bugetului de stat, bugetului asigurărilor sociale de stat și fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pentru anul curent.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:0 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău