LIVE | Ședința comună a Comisiilor Naționale pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial din Republica Moldova și România

  • 14 Septembrie 2022 10:21
LIVE | Ședința comună a Comisiilor Naționale pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial din Republica Moldova și România

Ședința comună a Comisiilor Naționale pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial din Republica Moldova și România, are loc la Chișinău, miercuri 14 septembrie.

Evenimentul este organizat în cadrul Zilelor Europene ale Patrimoniului – 2022. Moldova și România au depus un dosar comun la UNESCO pentru recunoașterea portului național.

R.Moldova și România au depus un dosar comun la UNESCO pentru recunoașterea portului național.

Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, a declarat că odată cu obținerea statutului de aderare la UE de către R. Moldova, acesta reprezintă încă un moment în care putem să comunicăm și Uniunii Europene și întregii lumi faptul că R. Moldova va completa patrimoniul cultural românesc și mondial.

Ministrul Culturii din România, Lucian Romașcanu, a declarat în debutul ședinței că R. Moldova poate conta pe sprijinul României și de acum încolo. Totodată, el a invitat publicul la evenimentele culturale care se desfășoară în aceste zile la Chișinău – Zilele Patrimoniului European, Zilele filmului românesc și Reuniunea Teatrelor Naționale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:3,09 m/s
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Mon
8
Arhivă Radio Chișinău