VIDEO | Regele Charles al III-lea, într-o vizită istorică în România. Monarhul a fost întâmpinat de președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni

  • 02 Iunie 2023 17:27
VIDEO | Regele Charles al III-lea, într-o vizită istorică în România. Monarhul a fost întâmpinat de președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni

Președintele Klaus Iohannis l-a primit la Palatul Cotroceni, pe Regele Charles al III-lea. Potrivit agendei șefului statului, după ceremonia primirii oficiale, cei doi vor avea convorbiri tete-a-tete, iar apoi o întâlnire cu autoritățile statului, reprezentanții societății civile și Corpul Diplomatic.

Regele Charles al III-lea a ajuns la Palatul Cotroceni și a fost întâmpinat de președintele Klaus Iohannis. "Bine ați revenit în România!", i-a spus șeful statului Regelui Charles al III-lea, relatează stiriletvr.ro.

 

Monarhului britanic i s-a prezentat onorul de către Garda de Onoare, pe Platoul Marinescu, din curtea Palatului Cotroceni.

Regele Charles vine în România într-o vizită privată, dar prima oprire e la Palatul Cotroceni, unde va fi întâmpinat de președintele Klaus Iohannis. Se va organiza și o recepție în cinstea înaltului oaspete. Ramona Avramescu are detalii despre programul suveranului britanic: Regele Charles va avea parte de un ceremonial special, rezervat șefilor de stat. Ceremonia se va desfășura pe platoul Marinescu al Palatului Cotroceni. După primirea oficială și un tete-a-tete cu preșdintele Klaus Iohannis, Regele Charles va avea o întâlnire cu reprezentanți ai societății civile, ai Corpului Diplomatic și ai instituțiilor publice din România, acolo președintele și monarhul britanic vor susține scurte alocuțiuni. Restul programului suveranului este privat, el va merge la proprietățile pe care le are în România, la Valea Zălanului și la Viscri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,85
Ploaie de intensitate mică
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău