LIVE | Protest față de decizia privind numărul secțiilor de vot pentru alegătorii din diaspora. CEC s-a întrunit în ședință pentru a examina acest subiect

  • 08 Iunie 2021 14:28
LIVE | Protest față de decizia privind numărul secțiilor de vot pentru alegătorii din diaspora. CEC s-a întrunit în ședință pentru a examina acest subiect

Un protest față de decizia privind numărul secțiilor de vot care ar urma să fie deschise în străinătate se desfășoară, începând cu ora 14:30, în fața sediului Comisiei Electorale (CEC).

Acțiunea are loc la îndemnul PAS. 

Menționăm că sute de cetățeni au protestat ieri în fața sediului Comisiei Electorale Centrale, solicitând autorității electorale să-și revizuiască decizia din 5 iunie și să majoreze numărul secțiilor de votare din diaspora. La protest au participat susținători și lideri ai mai multor partide politice și concurenți electorali

Comisia Electorală Centrală s-a întrunit astăzi, începând cu ora 15.00, în ședință publică, pentru a decide dacă modifică sau nu numărul de secții de votare deschise peste hotare la alegerile din 11 iulie.

Subiectul secțiilor de vot din străinătate a stârnit mai multe critici în societate, diasporă și printre partidele politice. Decizia CEC a fost atacată în instanța de judecată de către mai multe partide, PAS, Platforma DA, PUN și Blocul lui Renato Usatîi, iar Curtea de Apel urmează să se pronunțe joi pe acest subiect.

De asemenea, Platforma DA a contestat în instanța de judecată decizia CEC de deschidere a trei secții de vot în regiunea transnistreană, unde nu există control jurisdicțional al Republicii Moldova. Reprezentantul Platformei DA Dinu Plângău a atenționat că la aceste secții există riscul de a fi fraudate alegerile.

Amintim că CEC a decis deschiderea a doar 139 de secții de vot în străinătate, ca și la scrutinul prezidențial de anul trecut, când au votat peste 260 de mii ce cetățeni moldoveni, care au stat mai multe ore în cozi, iar mai mulți nu au reușit să voteze.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău