LIVE | Pompierii din R. Moldova pleacă în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor

  • 09 August 2021 08:07
LIVE | Pompierii din R. Moldova pleacă în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor

Pompierii din Republica Moldova vor ajuta la stingerea incendiilor din Grecia.

Douăzeci și cinci de pompieri din Republica Moldova cu patru unități de tehnică se vor deplasa în Grecia în ajutorul salvatorilor eleni la stingerea incendiilor de proporții cu care se confruntă această țară.

În Grecia continua lupta cu flăcările, iar Guvernul de la Atena caută soluții pentru a veni în ajutorul celor afectați de incendii. Sute de locuințe, unități agricole, mii de măslini și firme comerciale au fost serios afectate sau chiar distruse și zeci de mii de oameni au rămas numai cu cămașa de pe ei.Cele mai devastatoare incendii cu care s-au confruntat multe regiuni turistice și însăși capitala țării în ultimele decenii dau o nouă lovitură sectorului turistic, care are un aport de 30% la PIB al Greciei.

Pompierii luptă din greu împotriva incendiilor care fac ravagii pe insula Evia din Grecia. Sute de locuitori și turiști au fost transportați pe continent cu ferry-boat-uri, iar în porturile de pe insulă s-au format cozi lungi de oameni care așteaptă să plece.

Incendii din alte regiuni ale Grecei, între care cele din nordul Atenei și Peninsula Peloponez, încep să scadă în intensitate

Tags

Alte Noutati

LIVE: Românii de pretutindeni
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău