VIDEO| Încă la două persoane a fost confirmat COVID-19. Numărul cazurilor în R. Moldova a ajuns la 8

  • 13 Martie 2020 17:21
VIDEO| Încă la două persoane a fost confirmat COVID-19. Numărul cazurilor în R. Moldova a ajuns la 8

Încă două cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate de autorități. După cum a menționat ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, este vorba despre doi adulți întorși recent din Italia, care acum sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”. Starea lor de sănătate este satisfăcătoare. Astfel, numărul celor infectați a ajuns deja la opt.

Probele care au fost prelevate de la cazurile suspecte, avem confirmate două cazuri de infecție cu COVID-19. În ambele cazuri este vorba despre importul infecției. Nu avem răspândirea locală a infecției respective. Persoanele sunt adulte și la momentul actual beneficiază de tratament în cadrul instituției medicale specializate „Toma Ciorbă”, a spus Viorica Dumbrăveanu.

Alte douăzeci de persoane sunt suspectate că ar fi contractat boala. Rezultatele probelor colectate vor fi gata mâine dimineață, susține ministra sănătății, care nu exclude că numărul bolnavilor ar putea crește.

Prim-ministrul Ion Chicu a menționat că rutele regulate cu Italia, Spania și Franța vor fi suspendate începând cu 15 martie, orele 00:00, și nu cu ziua de astăzi așa cum anunțase anterior. 

Avem informația că unii cetățeni s-au pornit spre aeroporturile respective și ca să nu creăm situații tensionate în aeroport o să mai admitem un zbor și pe parcursul zilei de mâine, a precizat Ion Chicu.

Premierul a menționat că urmează să fie închise și unele puncte de trecere a frontierei de stat terestră. El nu spus, însă, care anume, precizând că acest lucru se va decide în funcție de hotărârile care vor fi luate de către Ucraina și România în privința punctelor de trecere a frontierelor.  

Totodată, timp de două săptămâni, vor fi suspendate toate activitățile cu caracter religios, a mai anunțat premierul.

Ion Chicu a anunțat, însă,  că centrele comerciale nu vor fi închise, dar agenții economici sunt obligați să întreprindă acțiuni de dezinfectare și fluidizare a numărului de persoane. 

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău