LIVE | Consiliul Superior al Procurorilor și Consiliul Superior al Magistraturii s-au întrunit în ședințe

  • 17 August 2021 09:05
LIVE | Consiliul Superior al Procurorilor și Consiliul Superior al Magistraturii s-au întrunit în ședințe

Consiliul Superior al Procurorilor și Consiliul Superior al Magistraturii s-au întrunit astăzi, în ședințe, cu începere de la ora 9:00.

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a ales să meargă la ședința Consiliului Superior al Procurorilor. El este membru din oficiu atât în componența CSP, cât și în cea a  CSM, la fel ca și procurorul general. Potrivit unor surse din cadrul Procuraturii, Alexandr Stoianoglo a ales, la fel, să meargă la ședința Consiliul Superior al Procurorilor.

Ședințele CSP se desfășoară tradițional în ziua de joi, însă aceasta de astăzi este anunțată în premieră într-o zi de marți.

Agenda ședinței CSP prevede 13 subiecte, printre care, pe lângă examinarea contestațiilor unor sancțiuni disciplinare și numiri în funcție, se va discuta și asupra convocării Adunării Generale a Procurorilor.

În cadrul Adunării urmează să fie aleși noii membri ai CSP. Mandatele actualilor membri ai CSP, delegați din mediul procurorilor, au expirat cu 8 luni în urmă, iar Adunarea Generală nu a fost convocată din cauza pandemiei de Covid-19.

Amintim că săptămâna trecută deputații PAS au votat modificarea procesului de alegere a membrilor în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) și Consiliul Superior al Procurorilor. De asemenea, deputații au votat modificări la legislație care vor  permite sancționarea procurorului general în cazul în care activitatea sa este considerată ca insuficientă. Procurorul general Alexandru Stoianoglu a revenit în aceeași zi din concediu.

Ședința Consiliului Superior al Procuraturii:

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:89 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău