VIDEO | 15 cazuri noi de infecție cu virusul COVID-19. Încă un medic infectat cu coronavirus. Bilanțul ajunge la 109

  • 23 Martie 2020 17:14
VIDEO |  15 cazuri noi de infecție cu virusul COVID-19. Încă un medic infectat cu coronavirus. Bilanțul ajunge la 109

15 cazuri noi de infecție cu virusul COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova în ultimele 24 de ore după procesarea a 115 probe. Informația a fost prezentată de către ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, după ședința desfășurată la Centrul Unic de Comandă. Astfel, numărul total al celor contaminați se ridică la 109.

Viorica Dumbrăveanu a precizat că patru cazuri sunt de import. Virusul COVID-19 a fost confirmat la două persoane revenite din Franța, la o persoană care a venit din Ucraina și una din Cehia. Celelalte 11 cazuri sunt cu transmitere locală. Virusul COVID-19 a fost confirmat, inclusiv, la o femeie gravidă, originară din Ștefan-Vodă. Printre cei infectați, patru persoane sunt din stânga Nistrului.

Ministrul Sănătății a anunțat că există cazuri de infectare și în rândul lucrătorilor medicali, fără să precizeze despre numărul exact al persoanelor. Anterior, Viorica Dumbrăveanu a menționat că printre cei infectați sunt și angajați ai poliției de frontieră. Autoritățile din sănătate informează că o persoană infectată cu virusul COVID-19 a fost transferată la Spitalul Clinic Republican din cauza că starea de sănătate s-a agravat. În total, zece persoane contaminate se află în stare gravă, spune ministrul Sănătății.

Premierul, Ion Chicu, s-a arătat indignat de faptul că unii preoți au continuat să oficieze slujbe în biserică, în pofida recomandărilor autorităților centrale. Acest lucru denotă lipsă de responsabilitate și respect față de medici, a punctat premierul. Totodată, el a menționat că, în prezent, sunt pregătite și alte instituții medicale pentru a interna persoane suspecte sau infectate cu noul coronavirus.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău