Sergiu Litvinenco, după ce dosarul denumit generic „Kuliok” a ajuns pe masa magistraților: „Am încredere că Procuratura Anticorupție va trimite în judecată foarte curând și episodul pe Plahotniuc”

  • 06 Octombrie 2022 17:24
Sergiu Litvinenco, după  ce dosarul denumit generic „Kuliok” a ajuns pe masa magistraților: „Am încredere că Procuratura Anticorupție va trimite în judecată foarte curând și episodul pe Plahotniuc”

E bine că dosarul ”kuliok” a fost finalizat și trimis în judecată. Deocamdată în privința lui Dodon.”, a scris ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, într-o postare pe Facebook.

„Am încredere că Procuratura Anticorupție, așa cum a afirmat, va trimite în judecată foarte curând și episodul pe Plahotniuc. Legea permite acest lucru chiar și dacă acesta se ascunde de organele de drept.
 
La fel, sunt de acord cu logica Procuraturii Anticorupție precum că, daca unul a luat mită, atunci altul a dat mită. Și ambii, în egală măsură, sunt pasibili de răspundere penală”, a scris Sergiu Litvinenco.
 
Amintim că Procuratura Anticorupție a informat despre trimiterea în judecată a cauzei penale de învinuire a ex-Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, în comiterea infracțiunii de corupere pasivă (art.324 alin.(3) din Codul penal) și organizarea și acceptarea finanțării partidului politic din partea unei organizații criminale (art.181/2 alin.(5) din Codul penal), săvârșite pe durata exercitării mandatului său de Președinte al Republicii Moldova, în perioada lunii iunie 2019.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:2,57 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău