Lituania va oferi R.Moldova un lot de vaccin anti-COVID

  • 25 Februarie 2021 11:54
Lituania va oferi R.Moldova un lot de vaccin anti-COVID

Lituania va oferi Republicii Moldova un lot de vaccin anti-Covid și depune în continuare demersuri la Comisia Europeană pentru a susține vaccinarea populației din statele membre ale Parteneriatului Estic, au declarat astăzi șefii diplomațiilor celor două state, Aureliu Ciocoi și Gabrielius Landsbergis. Ministrul de Externe al Lituaniei se află într-o vizită de lucru la Chișinău.

Cei doi oficiali au avut o întrevedere la Chișinău, unde unul dintre principalele subiecte a fost situația pandemică. Aureliu Ciocoi a menționat că Lituania a fost inițiatoarea unui demers semnat de 13 state membre ale UE către Comisia Europeană ca să ofere sprijin statelor din Parteneriatul Estic în campania de vaccinare, precizând că autoritățile de la Vilnius au decis să ofere și un lot de vaccin Republicii Moldova.

Noi am convenit ca Republica Moldova să beneficieze de o tranșă de vaccin pe care Lituania îl va dona țării noastre în timpul apropiat, lucru care va permite completarea stocului de vaccin anti-Covid în Republica Moldova. Tocmai Lituania a fost acea țară care a venit cu inițiativa să ceară cu insistență o atenție mai mare pentru statele din platforma Parteneriatului Estic, a precizat Aureliu Ciocoi.

Gabrielius Landsbergis a declarat că țara sa va sprijini în continuare Chișinăul în această privință, precum și reformele pro-europene și apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană.

Lituania va susține reformele eficiente care pot și trebuie să aducă Republica Moldova mai aproape de integrarea europeană. Noi înțelegem bine că situația politică nu este simplă în Republica Moldova, dar sperăm că se va rezolva. Lituania va rămâne un susținător nu doar al reformelor în Republica Moldova, dar și un susținător al parcursului său european, a spus Gabrielius Landsbergis.

Amintim că ieri România a decis livrarea în regim de urgență a 20.000 de doze de vaccin Republicii Moldova, din lotul de 200.000 de doze pe care le va oferi cetățenilor moldoveni, potrivit unei înțelegeri în timpul întrevederii dintre președinții celor două state, Maia Sandu și Klaus Iohannis.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău