Turcia afirmă că a făcut schimb de informații cu SUA înaintea operațiunii de eliminare a lui al-Baghdadi

  • 28 Octombrie 2019 16:31
Turcia afirmă că a făcut schimb de informații cu SUA înaintea operațiunii de eliminare a lui al-Baghdadi

Turcia și SUA au fost implicate în schimburi diplomatice intense și au făcut schimb de informații înaintea operațiunii forțelor speciale americane de eliminare a liderului Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, în nord-vestul Siriei, a indicat luni ministrul de externe turc, Mevlut Cavusoglu, transmit Reuters și dpa, preluat de Agerpres.

'Turcia și omologii noștri americani au făcut schimb de informații, de opinii înaintea ca operațiunea de ucidere a liderului Daesh să înceapă. De aceea Trump a mulțumit Turciei în discursul său', a explicat Mevlut Cavusoglu într-o conferință de presă, precizând că 'Turcia și Statele Unite au lucrat împreună la neutralizarea lui al-Baghdadi'.

Potrivit lui Cavusoglu, Turcia a 'neutralizat' până acum mai mult de 4.000 de luptători ai Statului Islamic.

Declarația ministrului de externe survine după ce, în cursul dimineții de luni, purtătorul de cuvânt al al președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, Ibrahim Kalin, subliniase de asemenea cooperarea strânsă dintre autoritățile militare ale celor două țări înaintea operațiunii în care a murit Abu Bakr al-Baghdadi.

'O organizație teroristă care își are cuibul în Siria, în apropierea frontierei noastre, sau în orice altă regiune nu este ceva ce putem accepta', le-a declarat Ibrahim Kalin reporterilor.

El a făcut referire la o 'diplomație intensă' între cei doi aliați din NATO.

'Unitățile noastre militare și de informații au avute contacte cu colegii lor americani și, de asemenea, s-au coordonat', a precizat purtător de cuvânt a lui Erdogan.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău