Lista persoanelor la angajarea cărora patronul obține subvenționare va fi extinsă

  • 16 Martie 2022 15:35
Lista persoanelor la angajarea cărora patronul obține subvenționare va fi extinsă

Regulamentul privind subvenționarea locurilor de muncă va fi modificat. Va fi introdus un nou spectru de angajări pentru care angajatorul poate obține subvenții pentru crearea locurilor de muncă. O decizie în acest sens a fost aprobată în ședința Guvernului, transmite IPN.

Astfel, subvenționarea se face și în cazul angajărilor în condiții speciale de muncă, în cazul reluării activității cu program parțial până la expirarea concediului pentru îngrijirea copilului până la vârsta de trei ani, în cazul concediului de odihnă anual plătit, concediului de studii, concediului suplimentar plătit etc. Concomitent, modificările din Regulament vizează persoanele care nu au avut venituri salariale pe o perioadă de cel puțin 12 luni consecutive ce preced luna de angajare.

Totodată, se prelungește până la data de 30 aprilie 2022 inclusiv termenul de depunere a Cererii pentru persoanele cu dizabilități angajate în cadrul întreprinderilor specializate, pentru semestrul I al anului 2021.

Vor putea obține subvenții persoanele juridice și fizice care practică activitate de întreprinzător, organizațiile necomerciale, persoanele care desfășoară activitate profesională, rezidenți ai Republicii Moldova.

Cheltuielile pentru subvenționarea locurilor de muncă va face în limitele alocațiilor bugetare aprobate anual în bugetul de stat, iar cuantumul subvenției se stabilește în funcție de categoria angajatului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău